torsdag 21 juli 2011

Mitt enda smycke

Mesiga hundar som inte tåler ett snyggt halsband som typ Scalibor får väl gå där med sina fästingar och annat krafts i pälsen. Hundar som inte klarar en sån enkel match ska vara glada att de inte bor utomlands för där är det hårdare och tuffare tag och inga fjantiga och överkänsliga hundar som inte tåler ett halsband som hjälper mot fästingar.

Så tuffa till er och va som en hund, och inte som en gnällig kärring!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du verkar inte fatta att de är skadligt för hundar om de inte mår bra av det. plocka fästingarna istället.

Anonym sa...

En hund drabbas av en allvarlig förgiftning och gör det enda han kan för att påkalla ägarens uppmärksamhet för att säga att något är väldigt mycket fel och farligt - tala kan han ju inte.
Enligt min uppfattning efter 30 år som veterinär har hunden nästan alltid rätt. För Bordercollie (och en del andra vallhundar) har jag stor respekt för - de är absolut en ras med ärftligt mycket bakom pannbenet - det är nog bara talet som fattas.
Dessutom är flera av collieraserna extremt känsliga för nervgifter eftersom de saknar en fungerande blod-hjärn-barriär (den som normalt hindrar gifter att nå hjärnan via blodet. Effekten som dödar parasiten genom att förlama deras nervsystem dödar på samma sätt hunden.
Detta har knappast något med mesighet att göra.