söndag 14 juni 2009

PP en sakfråga - inget parti

Politik kräver mer än en sakfråga. Piratpartiet har en sakfråga de driver, men det är inget politiskt parti. De lär väl vakna upp när deras väljare, som i huvudsak är arbetslösa yngre män, inser vad de röstar på. Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Jonas sa...

Jag tycker att detta avspeglar en dålig syn på demokrati.

För att registrera ett parti behövs 1500 underskriften. Och för att komma in i parlamentet behövs röster. Vi har båda.

Vi har redan ändrat på debatten. Förhoppningsvis kommer inte vårt parti att behöva finnas i framtiden. Om det är viljan att till varje pris förbli ett parti så håller jag med dig om att PP inte uppfyller det kriteriet!

Gunnar P sa...

Helt sant. Visst, det kanske ar den storsta sakfragan man nagonsin skulle kunna fa plats med inom "en sakfraga", men principen ar ratt. Det ar en medborgarrattsrorelse, och om medborgarratt skulle komma tillbaka pa den politiska agendan, sa skulle partiet spelat ut sin primara roll.

Har svart att tro att det komemr handa i de narmaste 10 aren dock. Utvecklingen gar fortfarande helt at fel hall. Detat maste bade bromsas och vandas innan sakfragan ar omhandertagen.

Under tiden ar det bara att rosta PP och forsoka hjalpa till med bromsningen.

Anonym sa...

Kort sagt så är PP resultatet av en tidigare mkt dålig förd politik, och har gjort mycket illa avstamp på samhället, som tyvärr både Moderaterna och Socialdemokraterna får dela äran av. Så är det svart på vitt.

Vaknar man inte upp i något av partierna som finns, så lär de snart bli rejält omkörda av ett parti (ja faktist PP är ett parti per definition) av ett parti som kommer spela rollen av martyrskap.

Då ligger nog Sverige riktigt illa till. Men som sagt eftersom Moderaterna och Socialdemokraterna har den barnsliga hållningen de har, så får de skylla lite av sig själva.

Nästa val kommer nog också föga få tro på deras ord, pga de avstamp som de gjorde innan förra valet och vad de lyckats genomföra under sin mandatperiod.

Som sagt resultatet av en mycket illa förd politik. Det är bara beklaga.

grey sa...

Piratpartiet har en hel massa frågor de driver. Främst bland dessa är värnande och stärkandet av demokratin själv, bland annat den personliga integriteten, medborgarrätt, rättssäkerhet, rätten att granska makten, och mycket annat.
Dessutom driver partiet en helt annan syn om immaterialrätt (förändra upphovsrätten så att både konsumenter och skapare gynnas och avskaffa det monopol och utvecklingsblock som patentsystemet utgör) än de andra partierna. Partiet vill bygga ett kunskapssamhälle där så många som möjligt får tillgång till så mycket kunskap och kultur som möjligt. Åter igen är detta inte en enda fråga utan massor. Däremot lägger sig Piratpartiet inte i frågor som huruvida skatter och bidrag ska justeras någon halv procent hit eller dit. Småjusteringarna av välfärdspolitiken överlämnas åt andra partier att bråka om.

En enkel demografisk studie hos valmyndigheten av de som röstade på Piratpartiet avslöjar att väldigt många är studenter, vilket visserligen är att vara utan jobb, men inte samma sak som att vara arbetslös.

Hans G J sa...

Det finns fler partier som har börjat som "ensaksfrågepartier" (KD, MP)men som efterhand har tvingats att ta ställning i andra frågor.

Om det nu finns väljare som anser att ett fritt internet är den viktigaste frågan och inget riksdagsparti tar frågan på samma allvar som PP så är det inte kontigt att dom röstar på PP.