onsdag 10 juni 2009

Piratpartiet - arbetslösa män

Piratpartiet vänder sig till de yngre och mest till män. Flertalet är arbetslösa som inte gillar politik. Och det är inte så förvånande att en pirat inte tycker om politik. En som förstår sig på politik och någorlunda insatt röstar inte på Piratpartiet. Det är mest sådana som tycker man ska få ladda ner filmer och musik. I övrigt är det väldigt tunt och tomt. Läs även andra bloggares åsikter om , ,

12 kommentarer:

Pierre Eriksson sa...

Piratpartiet vänder sig till alla som vill värna om saker som rätten till ett privatliv och detta oavsätt kön, etnisitet, ålder o.s.v. Att mest unga män hittills har snappat upp vårt budskap som riktar sig till alla är en annan femma.

Erik sa...

"En som förstår sig på politik och någorlunda insatt röstar inte på Piratpartiet. Det är mest sådana som tycket man ska få ladda ner filmer och musik. I övrigt är det väldigt tunt och tomt."

Jaså, säger du det? Inget av de etablerade partierna förstår Internet och inget av de andra partierna förstår hur viktig integriteten på nätet är. Att påstå att "piratarena" enbart vill ladda ned film är att visa hur okunnig man själv är.

Piratpartiet har insett vikten av ett rättssäkert samhälle och att övervakning på Internet inte är något att eftersträva.

Och, du, jag förstår mig på politik. Jag är oerhört politiskt intresserad och jag inser också att Piratpartiets framgångar är bra. Inte minst för att det är en knäpp på näsan på de andra partierna. FRA- och IPRED-lagarna måste bort. Först då är de andra partierna intressanta igen.

Tyvärr visar ditt inlägg att du gått på den bilden av piratpartiet som "gammelmedia" vill förmedla.

Tor sa...

Och du tror inte att det kan vara så att förklaringen helt enkelt är att PP har sitt stöd bland unga och att dessa ofta är arbetslösa och inte ännu har hunnit skaffa sig någon lång utbildning? Det vore intressant att höra om de unga PP-sympatisörerna skiljer sig från unga i allmänhet på något sätt.

"En som förstår sig på politik och någorlunda insatt röstar inte på Piratpartiet"

Dina tidigare inlägg tycker jag visar att du själv inte verkar vara tillräckligt intresserad för att sätta dig in i det du talar om. Ungdomar är nog intresserade av politik, men inte av partipolitik runt gamla skiljelinjer.

Simon k sa...

Jag tycker din kommentar "En som förstår sig på politik och någorlunda insatt röstar inte på Piratpartiet. Det är mest sådana som tycket man ska få ladda ner filmer och musik. I övrigt är det väldigt tunt och tomt." visar hur lite du vet, jag är högutbildad. jag är dessutom väldigt insatt i politiken och att säga att de som röstar på PP inte är insatta visar bara på att du inte är speciellt insatt. vi som ser IPRED och FRA som ohyggliga intrång i våra privatliv håller inte med, vissa av oss har arbeten som till stor del är baserad på internet och att ha FRA och IPRED är som att ha en stalig agent sitta och titta över axeln på oss och läsa våran privata korrespondens, nu är det inte säkert att alla våra brev gås igenom men bara att risken finns finner iaf jag väldigt störande.

greyman sa...

Det undersökningen visade var att en stor del av de som röstade på Piratpartiet inte arbetade, vilket i de flesta fall innebär studerar. Ja. Inte allt för överraskande har Piratpartiet ett mycket stort stöd bland landets studenter. Detta syns tydligt då man tittar på vilka områden som Piratpartiet fick ovanligt många röster i, vilket är studentområden vid högskolor och universitet, särskilt de med teknisk profil. Hade det stämt på arbetslöshet hade helt andra områden dominerat, men det gör de inte, något som tydligt går att utläsa ur röstlängderna hos valmyndigheten.

Anders Troberg sa...

Det är konstigt, för de piratpartister jag känner är i 30-60-årsåldern, med fast anställning i ansvarsfulla jobb, både män och kvinnor och starkt politiskt engagerade.

Du kanske inte frågat tillräckligt många piratpartister?

Anonym sa...

Oj vad det gnälls... det är väl, tvärt om, på tiden att också ungdomarna har ett alternativ, än de samma gamla vanliga. Men de pirater jag känner till så är ingen yngre än 35, så ta den där undersökningen med en nypa salt...

Br33z3 sa...

Klockren artikel, Hund-Dolores! Tack!

Anonym sa...

Politik är en statsvetenskaplig term för de processer och den taktik en grupp använder för att fatta beslut, ofta vad gäller hur en stats offentliga makt ska fördelas och utövas. Ordet används också om samhällsvisioner och det specifika innehållet i en grupps handlingsprogram och ligger då nära termen policy.

I demokratier utgår den politiska makten enligt grundlagar ofta från folket, men förs mest aktivt av statschefer, regeringschefer, parlament, politiska partier, intresseorganisationer, och i viss mån massmedia. I diktaturer och envälden är den politiska makten istället koncentrerad till en snäv cirkel av personer, ofta med stöd av militär och polis.

Notera att makten utgår ifrån folket, dvs att folkets åsikter är det som de som arbetar med politik ska lystra till. Skälet till till piratpartiets stora ökning är att det som kallar sig politiker inte lyssnat till en stor del (drygt en 16-del av de röstande individerna) av folket.

//Mr G

Peter Sjöberg sa...

Spelar det nån roll egentligen ?
Är ju i såna fall ett totalt misslyckande av sittande regering..
Som ska lyssna till folket (Demokrati) mmmmm

Daniel Scythe sa...

Det står ingenstans i undersökningen att de som röstar på Piratpartiet inte skulle vara intresserade av politik. Vad undersökningen säger är att de har lågt förtroende för svenska politiker. Sen har du dessutom tolkat det ett varv till och drar slutsatsen att de som röstar på Piratpartiet dessutom inte är politiskt insatta. Sen bevisar du själv att du åtminstone inte är speciellt insatt vad gäller Piratpartiet genom att bara hävda att det handlar om att få ladda ner saker från nätet.

HDR-fotografen sa...

Ah, först klagas det att unga människor inte röstar, inte orkar masa sig till vallokalerna. Och när väl ett parti dykt upp som unga människor sätter sin tillit till klagas det att unga människor bara är ett arbetslöst pack som inte borde få rösta.

Att sedan påstå att dessa arbetslösa unga män inte gillar politik är lika väl grundat som att säga att alla hundägare gillar tidelag och därför skaffar ett husdjur att mysa med om kvällarna i Spanien.