tisdag 2 juni 2009

Piraterna i EU går vilse i tamburen

Handen på hjärtat alla pirater och som tänker slänga bort sin röst på Piratpartiet i EU-valet, hur kan en sakfråga bli så stor att ett politiskt parti bildas? Är inte politik globalare än piraternas sakfråga? En sakfråga är inte något man bör åka till EU med. Piraterna kommer att gå vilse och med stor risk för att göra bort sig. Läs även andra bloggares åsikter om , ,

14 kommentarer:

Ingen-Pirat sa...

Pirater för all del, men de ska inte göra sig besväret att tro att de kan göra något i EU. Endast barnsligt och ungefär som Bert Karlssson på sin tid.

Valrossen sa...

Ja mänskliga rättigheter är ju så sjukt abstrakt och har ju inget med våra dagliga liv att göra. Hoppas vi får in många politiker från de etablerade partierna som kan debattera och sjabbla om procent på maxtaxa eller längd på hundsvansar fram och tillbaka. Vem faan bryr sig om yttrandefrihet?

Anonym sa...

Handen på hjärtat, ja. Sakfrågor som allmän rösträtt, arbetarrätt, miljöfrågor och medborgarrätt kan faktiskt bli viktiga valfrågor. Tro det eller ej. Om sådana frågor inte har i EU att göra så har vi allvarliga problem.

kjellberg sa...

Det handlar inte om en sakfråga utan om allas vår personliga integritet som de etablerade partierna har parkerat i garderoben. Jag är ingen Pirat, men jag kommer ändå i detta EU-val att rösta på PP just för att dessa integritetsfrågor är så viktiga för var och en av oss. I ett riksdagsval skulle jag aldrig lägga en röst på ett parti med så smal bas, men ett EU-val är något annat där man kan välja personer eller partier med spetskompetens

Winterbay sa...

Tja, hur kunde miljön bli en så viktig fråga att miljöpartiet bildades?
Det är precis samma fråga i grunden, men idag är det ingen som ifrågasätter deras rätt att finnas...

PMyran sa...

Christian Engströms insändare sammanfatter kärnfrågan rätt bra: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2994021.svd

Elle sa...

Haha vad kul det är att se alla som är så engagerade för eller mot piraterna. mig kvittar det vilket, de är lika insnöade som alla andra.

Anonym sa...

Jag har sagt det förut, håll dig till hundar och diskutera inte politik. Å andra sidan så drar det ju folk till din annars så tråkiga blogg, så jag förstår att det inte är lätt ;).

Anonym sa...

PP, ni är inte ens torra bakom öronen. Vad är ni för ett parti? Vad har ni för program? Vilka ska rösta på er? Hur länge till kommer ni att finnas?

Anonym sa...

Eftersom ingen av dom etablerade partierna kan hantera det piratpartiet står för, därför blev det den enda hållbara lösningen att starta ett parti just för dom frågorna.

Sen att andra partierna nu vaknar upp ur sin ignorans pga att dom förlorar röster, visar också på att piratpartiet behövs.

Det bevisar att deras politik fungerar innan valet ens har hunnit sluta.

Anonym sa...

Jodå, jag är torr sen länge sen bakom öronen och numera har det även börjat växa små hår på dem :(

Vi är ett parti som står för integritet och medborgarrätt på nätet som överallt annars, vi är mest kända för att vilja släppa icke-komersiell fildelning fri. Att kunna bygga vidare på det som andra forskat fram eller utvecklat som mänskligheten alltid gjort är också viktigt.

Partiprogrammet kan du läsa på www.piratpartiet.se. Här har du svar på vanliga frågor: http://www.piratpartiet.se/faq

Alla som tycker de frågorna är de viktigaste, eller tycker de är viktiga och inser man inte behöver köpa "grisen i säcken" som med andra partier.

Så länge vi behövs.

Hoppas det svarar på dina frågor.

Anders Troberg sa...

Alla partier är enfrågepartier, men vissa döljer det bättre än andra.

PP har demokratifrågor som sin kärna, och är öppna om det.

M har sänkta skatter och stärkta företag som sin fråga.

S har arbetarrätt.

MP har miljön.

KD har sin låtsaskompis i himlen.

SD har stoppad invandring.

Och så vidare. Ett parti är ärliga med att de kommer att betrakta andra frågor än kärnfrågan som förhandlingsbränsle. De andra lovar allt, men när det kommer till kritan så är det ändå bara kärnfrågan som räknas.

Så, vilken kärnfråga är viktigast? För mig, självklart demokratin. Löser vi inte det problemet så är de andra frågorna oviktiga.

Anonym sa...

håller med dig Hund-Dolores. PP är inget att ha som politiskt parti. Mer som en cirkel för troende.

Anonym sa...

Fy vad hemskt det är med dagens övervakningssamhälle! Fick reda på en sak idag som gjorde mig illamående och jag kunde inte göra något annat än att bara sitta och skaka i ett par timmar så kränkt kände jag mig. Tydligen så sparas det till vem och när du ringer telefonsamtal??!! Den informationen kan polisen alltså begära ut och har gjort så för att lösa flera grova brott som mord tex!! De har alltså systematiskt övervakat mig i nästan hela mitt liv. Det är så oerhört kränkande och förnedrande att bli utmålad som brottsling på det sättet.
Mår lite bättre nu eftersom jag kom på att de nog inte ser vilka fildelningssiter jag besöker så det är kanske ingen fara ändå...