torsdag 18 juni 2009

Finns regler även för handikappade

Det är sådan konstig attityd i Sverige om att få hjälp med allting, även om man inte följer de regler som är uppsatta. Såklart det är synd om familjen i det här fallet, men de visste att ett hus med två våningar inte var särskilt bra om man nu har duschen på andra våningen. Ibland får man tänka till även om man har ett handikappat barn. Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har höga skatter i Sverige bl.a. för att livet ska kunna fortgå så normalt som möjligt även om man har ett funktionshindrat barn eller själv råkar ut för skada eller sjukdom och därmed får en funktionsnedsättning (dvs handikapp, som du kallar det).

Är det så att ett funktionshinder ska innebära begränsningar i form av antalet tillåtna våningsplan i bostaden eller liknande, så skall detta framgå. Nu gör det inte det, så i detta fall agerar kommunen felaktigt, även om jag har förståelse för att man håller hårt i pengarna i kristider.

Hälsningar,

Karin

Anonym sa...

Jag tror inte folk fattar vad det handlar om.
Har själv en handikappad sambo och när vi skulle flytta så var det moment 22. Att hitta en handikappvänlig bostad är idag mycket svårt. Det räcker med att trappan är en halv meter upp så krävs en sex meter lång ramp eller en hiss för minst 60000 kr.
Gamla hus som man kan få någorlunda billigt kräver alltid anpassning och nya enplanshus som oftare kan passa kostar från 2 miljoner och upp.
Moment 22 blir det när du blir tvungen att välja något som inte är perfekt för enligt lagen kan de inte ge något förhandsbesked om du kan få handikappanpassning.
Du är alltså tvungen att chansa och dokumentera att du gjort precis allt du kunnat.
En rutten värld alla handikappade lever i!

Anonym sa...

jag är flerfunktionshindrad(dövblindhet, cp-skada trolig ep och damp. Jag har inte kunnat bo i en helt anpassad lägenhet inte ens förut när jag bode på ett gruppboende via LSS-lagen. Det var trappor och inte larm, inte anpassat barum mm och det på ett boende. så jag bor nu i en vanlig lägenhet som jag stuntat i att anpassa för det är svårt att få igenom. lite bredare dörr till duschen och två extra lampor att som är gjort. för jag okar inte bråka med mynigheterna mer. men brukar säga att för att vara sjuk måste man vara frisk. det stämmer.

Anonym sa...

Men om du är dövblind så har förmodligen någon av dina personliga assistenter skrivit din kommentar. Har själv jobbat som PA, och det är många sköna miljoner som går åt varje år per person, så att skattepengarna inte används stämmer inte. Vissa personer kräver dubbel bemanning, ibland mer, och de får det (oftast). Så inte är vi snåla med våra sjuka i Serige. Minna borde få en PA, då skulle familjen avlastas.

levi sa...

ja vi letar hus i sinne....å jag har hittat ett drömmhus...vilken tur att jag inte har en "Minna" för då måste jag ju köpa ett annat hus, som jag kanske inte vill ha...men vadå...vi har ju en jaaa vad ska man säga....

dippan sa...

Jag skäms för att jag bor i skellefteå komun.....kram på er kram Dippan