måndag 29 juni 2009

Bekväma mammor skadar sina barn

Deen som väljer kejsarsnitt för sitt eget höga nöjes skull kan skada barnet i framtiden. Det är inte naturligt att födas genom ett snitt på magen och det visar nu också att barnen har en höjd risk för immunologiska sjukdomar som astma, cancer och diabetes. Även de vita blodkropparnas arvsmassa påverkas. Det som var en bekvämlighet för mamman blev en fälla för barnet. Läs även andra bloggares åsikter om , Dagens Nyheter- Testa 1 månad för 19:-

5 kommentarer:

Mamma sa...

K-snitt är till för sådana mammor som inte vill ha eller känna smärta vid födseln. Tyvärr är det allt fler som väljer den här varianten och det är inte alltid det bästa för barnet.

Anonym sa...

Det hör är en nyhet då det för ett par år sedan hette att det var bra och inga risker med kejsarsnitt.jag blir mer förvirrad av sån här information än ingen alls.

Anonym sa...

Vadå "bekväma mammor" ?
Hur kan du veta att alla snitt görs pga bekvämlighet?
Jag är gravid och kommer INTE föda vaginalt, eftersom jag blivit utsatt för våldtäckt och sexuella övergrepp är mitt underliv MITT.
Jag vill inte bli mer förstörd än jag redan är.

Så att det endast skulle vara för bekvämlighetens skull kan du stoppa upp någonstans...

Pillan sa...

För min del blev det akut kejsarsnitt och ingenting jag valde i förhand. Kan inte påstå att det var särskilt bekvämt, hade fruktansvärt ont efteråt under lång tid och de första dagarna efteråt kunde jag inte ens ta hand om mitt nyfödda barn.

Anonym sa...

kejsarsnitt är en lyxvariant för dom som inte vill använda sitt könsorgan. det är fel att göra kejsarsnitt om det inte är akutfall.

/Jenny