fredag 8 maj 2009

Ta bort Piraterna!

Vad ska dessa pirater i EU att göra? Rösta inte på Piratpartiet. Det är en bortkastad röst. Derastoppkandidat Christian Engström är sugen på att åka till Bryssel. Snälla, stanna hemma! Läs även andra bloggares åsikter om , ,

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med. Rösta dit någon tomte som kan engagera sig i krökningen på bananer i stället.

Anonym sa...

Ja fy en kandidat som är sugen på att åka till bryssel, det går juh inte. Får ta och rösta på nån som inte vill dit istället. -.-

Anonym sa...

(ironiläge på)ja det vore ju för hemskt om någon i Bryssel ville att de skulle ägna sig åt vettiga saker såsom integrite/öppenhet/transperens/att bry sig om medborgerliga rättigheter och andra grundläggande demokratiska rättigheter. nej skicka folk som skiter i dessa frågorna som är rena lobbyistfödan som stiftar lagar efter lobbyns önskelistor. det blir säker jättebra. (ironiläge av)

daniel gustafsson

Jagge sa...

Vad vet de om u-hjälp, kärnkraft och miljöfrågor? Ska det också fildelas?

Matthias Andersson sa...

Ja, detta är för jäkligt. Varför ska sverige ha parlamentariker i EU? Nej, hoppas folk inte röstar alls så slipper vi skicka någon över huvud taget. Eller ännu bättre, vi lägger ner demokratin helt och låter företagen ta över. Då tror jag att det blir mycket bättre.

Anonym sa...

Om du hade gått in på hemsidan som du länkar till om Piratpartiet så hade du vetat varför vi ska skicka Engström (och förhoppningsvis fler!) till EU. Fast det är förstås mycket lättare att kritisera när man inte är insatt i debatten?

Sedan är det ju lite intressant att du inte nämner vad man faktiskt ska rösta på, eller du kanske tycker man ska låta bli att rösta alls? Det finns inga andra partier som värnar om fri kunskap (notera att jag inte använder ordet gratis) och personlig integritet.
Men som tidigare kommentarer... vi kanske ska sätta dit politiker som inte bryr sig om medborgarnas personliga integritet, det blir ju en så mycket bättre värld när politiker får stövla över oss medborgare och när FRA/Ipred/Acta/Hadopi och liknande hemskheter kryper fram över samhället.

Michael Gajditza sa...

@anonym, problemet i den här debatten är att jag utgår från att den som initierat den, faktiskt inte har en aning om vad t.ex Hadopi är.

Tillhör säkert de som fortfarande, efter flera månaders debatt, har kommit fram till att öhh, fildelning är stöld och gratis musik är allt PP vill jobba för.

Ärligt så är den sortens debatt inte särskilt meningsfull att föra.

grey sa...

Helt klart. Bäst att rösta på någon som tycker tvärt om, alltså någon som:
* anser att det är bra att kriminalisera majoriteten av Sveriges befolkning.
* vill låsa in all kultur och alla idéer i ett valv där ingen någonsin får se dem.
* tycker att det är ok att företag får agera polis och maffia med statens goda minne.
* tycker det är en kanonidé att övervaka alla medborgare "bara utifall".

Kanon. Så gör vi. Och gott om kandidater att rösta på som det här stämmer på finns ju också.

Anonym sa...

Ja.. Jag ska nog gå o lägga mig på soffan efter att ha hört alla argument från dig. Oj oj oj va övertygande och duktig debattör du är.. Väldigt bra skrivet av en femåring.

Anonym sa...

Hallo

Och jag tycker att t.ex. upphovsrätten i sin nuvarande form inte är en produkt av folkvilja och demokrati utan ett rent beställningsverk från dem som tjänar på en så restriktiv lagstiftning som möjligt.

Upphovsrätten i dess nuvarande form har inte folkligt stöd och komemr aldrig någonsin att få det. Däremot var upphovsrätten ganska bra i sin början, när den hade vettiga (korta) skyddstider och enbart reglerade kommersiell användning av skyddade verk.

En lagstiftning bör avspegla de värderingar som uppbärs av en övervägande del av den befolkning som förväntas följa lagen. Efter minst 50 år av ständiga skärpningar av upphovsrätten utan folklig delaktighet och helt och hållet på lobbyisternas villkor uppfyller upphovsrätten inte detta grundkrav på en demokratiskt legitimerad lagstiftning.

Piratpartiets agenda omfattar att rätta till detta demokratiska underskott genom att lagstiftningsvägen kapa tillbaka upphovsrätten till i ungefär vad den varit innan den blev lobbyisternas beställningsverk. Då inga andra partier åtar sig denna uppgift behövs piratpartiet.

MVH

Odin
Pirat

Anonym sa...

Jagge, jag tycker helt ärligt att u-hjälp, kärnkraft och miljöfrågor också ska ”fildelas”. Eller åtminstone tycker jag inte informationen runt dessa frågor ska övervakas av företag eller mina åsikter ska registreras.

Anonym sa...

Är det pengarna i EU som lockar piraterna? Blir de som Garthon som var emot EU men gjorde allt för att få komma dit, vilket han ju gjorde. Han fick sina pengar och sedan försvann han från arenan. Är det Piratpartiets nästa?

Anonym sa...

Hade du haft någon form av vanlig vett och oro för de mänskliga rättigheterna och ett fritt internet så skulle du inse att en röst på piratpartiet verkligen behövs...

Christian behövs nere i Bryssel och det snarast om vi ska vända den här utvecklingen.

Rösta pirat

HDR-fotografen sa...

I Storbritannien övervakas alla, skogar är kameraövervakade (vid Loch Ness när jag var där 2006) och nu senast motsvarigheten till FRA, fast med djupare kartläggning. Undrar när de börjar med åsiktsregistrering? Och jag undrar när det ska införas i Sverige.

Mitt sätt att utan våld protestera blir att skicka ned Piratpartiet till Bryssel.