söndag 24 maj 2009

Inga Pirater kan svara

Listan på varför man ska deltaga i valet den 7 juni kan göras hur lång som helst. Inte minst gubbväldet och snuset är viktiga frågor.....Kanske frågor för Piratpartiet? De har inte kommit med något som man kan kalla ett program. De verkar mest vilja leka i sandlådan Bryssel och få komma ut i världen och tjäna pengar. Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Piratpartiets principprogram:
http://www.piratpartiet.se/principer

Piratpartiets kandidater verkar seriösa (jag har iofs mest läst om de två toppnamnen), avsevärt mer förtroendeingivande än dagens europaparlamentariker. Ditt antagande om deras motiv att kandidera känns ogrundat.

Temaran sa...

Jag tror att du har missat hela poängen med piratpartiets politik, och tyckte det vore trevligt om du tog en titt på www.piratpartiet.se
för att undersöka saken närmare :)

Om du inte har tid att läsa om det så kan man sammanfatta det med att piratpartiet kämpar för det mest akuta problemet idag, nämligen förlusten av den personliga integriteten, och vi överlåter de andra politiska frågorna åt de övriga politikerna.

Om du inte förstår varför vi agerar på det här sättet så bör du fråga dig hur stor skillnad det verkligen är mellan de etablerade partierna inom de övriga frågorna, jag personligen tycker att skillnaden är icke-existerande eller marginell.

Om du inte håller med om att skillnaden är marginell, så bör du ändå fråga dig om skillnaden mellan de etablerade partiernas politik är viktigare än att hindra Sverige att bli fascistiskt.Om du inte förstår vad jag menar med fascistiskt föreslår jag att du läser "1984" av George Orwell

http://www.amazon.com/1984-60th-Anniversary-Plume-George-Orwell/dp/0452262933

eller tittar på det här 2minuters klippet, eller både och, om du känner att du vill få en bättre uppfattning om det hela.

http://scriptorium.se/josh/2009/05/23/du-ar-terrorist/

eftersom det ger en ganska bra bild åt vilket håll Sverige rör sig. Ingen säger dock att de nya lagarna sätter oss i 1984s exakta situation, men piratpartiet anser att dessa lagar/åtgärder (t.ex. IPRED, ACTA, Datalagringsdirektivet) är dåliga, och för vårat samhälle i "fel" riktning.

Angående dina antydningar om att PP är mansdominerat så är det beklagligt korrekt, men de enda som kan korrigera det är faktiskt kvinnorna själva, jag är inte helt säker på varför kvinnor inte vill gå med i partiet, kanske skrämmer vårat namn dem... kanske är dom inte lika intresserade i frågorna som männen är.

Vad vet jag?

Jag hoppas att jag kunde ge dig lite svar på det du undrade över.

/Fredrik Lindh (Temaran)
-Stolt Piratpartist

Viljam sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Viljam sa...

"Piratpartiet är inte ett enfrågeparti mer än Socialdemokraterna är ett enfrågeparti kring arbetarrätt eller Moderaterna ett enfrågeparti kring marknadsekonomi. Piratpartiet tar upp tusentals frågor som de andra misslyckats med att ta upp. Planskilda Korsningspartiet i Åkersberga, det var ett enfrågeparti. De hade en fråga, att bygga en planskild korsning. Piratpartiet har tusentals frågor som alla handlar om medborgarrätt och makten över kunskap och kultur."

-- Rick Falkvinge