måndag 11 maj 2009

Bra test inför det stora testet - valet

Vem ska du rösta på? Kom nu inte och säg att du inte hittar en parti som passar, för här finns allt. Testet är vad man skulle kunna kalla ett hästjobb och säkert ett hundgöra (!). Men gör testen och finn en kandidat som är värdig din röst. Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

Jens sa...

Detta var ett censurerat test, du måste rensa cache och cookies i din webläsare och gå till http://www.euprofiler.eu för att slippa Aftonbladets censurerade version som inte innehåller alla svenska partier. Aftonbladet har valt att vinkla undersökningen, mer information finns bland kommentarerna till artikeln i Aftonbladet, men skynda man censurerar kommentarerna också.

Anonym sa...

Bra test?? Nej verkligen inte! Detta test står för majoritetsimperialism och majoritetsspråksimperialism. Inte för att jag hade väntat mig något annat av ett land som Sverige där man inte vet att svenskan talas som modersmål även utanför Sverige. Och där denna okunskap upprätthålls genom att inget lärs ut om saken i skolorna. Men skrämmande och typisk Sverigesvensk ignorans är vad detta test står för.

Loggar man in på en sida i Finland får man två alternativ att besvara testet på språkligt, finska och engelska. Vem har valt dessa språk? Finland har två officiella språk, finska och svenska, och också om inte Sverige skulle vara medlem av EU så skulle svenska vara ett officiellt språk i EU, tack vare Finland. Engelskan är INTE ett officiellt språk i vare sig Sverige eller Finland. Min uppmaning till alla är att bojkotta den här typen av majoritetsimperialism.

Man frågar sig vad den ignoranta tidningen Aftonbladet tror att det det är för människor i Finland som loggar sig in på deras hemsidor och besvarar dessa test? med mycket hög sannolikhet är det antingen finlandssvenskar (dvs finländare med svenska som modersmål)eller i hög grad tvåspråkiga finländare.

Bojkotta denna typ av majoritetsimperialsm!

Upprörd finlandssvenska
Helsingfors

Anonym sa...

Nyfiken gjorde ja "Testet", tyvärr saknas flera andra alternativ.
D.v.s. vinklad och ensidig propaganda för gamla partier och försökt till manipulation.