onsdag 27 maj 2009

Arbetslösa Pirater till EU

Om man var tveksam tidigare till Piratpartiet blir man ju inte imponerad av deras "toppkandidat". Han sticker inte under stol med att han ser EU som ett sätt att få arbete, som han varit utan i fem år. Den höga lönen lockar. Sa fatalt dåligt av Piratpartiet att yttra sig på ett sådant sätt. Lägg era röster på något vettigare! Läs även andra bloggares åsikter om , ,

11 kommentarer:

Sandy sa...

Håller med dig. De liknar mer och mer pirat-parasiter!

Anonym sa...

Ärlighet är något vackert!

Tor sa...

Låt oss se nu. Han har satsat stora pengar på att driva frågor som han tror på och hans reserver kommer inte räcka hur långt som helst till. Av det drar du slutsatsen att han är en politiker som bara vill komma åt lönen utan att vara intresserad av politiken. Det tycker jag är rätt häpnadsväckande och på gränsen till fräckt.

Jag jobbar som programmerare och vet inte vad jag skulle ta mig till ifall mjukvarupatent infördes. Att Christian har tagit av eget kapital för att försvara mig och andra från våra egna politiker, det är en stor välgärning och inget annat.

zzam sa...

Hur många av de vanliga heltidspolitikerna skulle snabbt och lätt skaffa sig ett vanligt jobb efter sin karriär om inte Rörelsen hjälpte dem?

Om du inte läst tidningarna det senaste decenniet kan jag upplysa om att den vanliga politikermetoden är att krama ur varenda tillgänglig krona ur systemet och Rörelsen med diverse manövrar snarare än att satsa sina privata pengar på att rädda jobb och grundläggande allmänna medborgeliga rättigheter. De flesta hade lagt pengarna på mojitos vid poolen.

Att framgångsrikt försvara en hel industri, som Tor påpekar, är fantastiskt och definitivt värt att ge honom en politikerlön för, vi har skickat många med betydligt sämre kvalifikationer än så.

Anonym sa...

Jaja så kan man ju tolka det, jag tolkar artikeln som såhär, Christian har satsat 5år av sin tid att arbeta gratis för vår politik, det är väl kanon om någon som verkligen brinner för sin sak kan komma till EU och ha möjlighet att fortsätta att företräda oss väljare samt få lön för mödan.
ML

HDR-fotografen sa...

Vad har du emot en förändrad upphovsrätt och ett öppnare samhälle?

Inte kan du tycka det är acceptabelt med att en upphovsman får pengar 70 år efter sin död eller att tull ska gå igenom datorer som passerar gränser? Det vore katastrof för en fotograf som jag. Speciellt då mina senaste bilder inte fick läcka ut någonstans enligt kundens begäran.

Anonym sa...

Hur lyckas du tolka honom som att han desperat vill ha ett EU-jobb och dess höga lön?

De enda citaten av honom i texten (förutom när han pratar om sitt gamla företag) är "Jag fick möjlighet att ta några år och göra vad jag ville. Så nu har jag hållit på med politik i fem år på heltid, i princip utan att ha några andra inkomster" och "Pengarna är inte slut ännu, men nu börjar jag nå den gränsen, säger han.".

Det står ingenting om hur han ser på EU:s påverkan på detta, bara att han håller på att bli pank på sitt satsande på politiken.

LinaLj sa...

Christian sa i artikeln att han hade donerat sin tid i 5år till de frågorna han brinner för och att han inte skulle vara ekonomiskt oberoende för all framtid. Om någon tror att PP skickar honom till EU för att han ska få ett jobb så är de verkligen ute och irrar. PP skickar honom till EU därför att han är kvalificerad och oerhört duktig på det han gör.

Anonym sa...

Jadu Dolores jag håller med om att CEs svar går att tolka så. Men sanningen är att han för flera år sedan sålde ett eller flera företag om jag förstått det rätt. Han bleb relativt förmögen utav detta och har utnyttjat tiden som han fått för de pengarna att arbeta politiskt utan ersättning.

Om han kommer in i EU-Parlamentet och får en hög lön för det önskar jag honom all lycka det är honom väl unnt.

Mvh
Fredrik Larsson

Danne sa...

Men hallå alla ni!

Vad är det för märkvärdigt med detta Piratparti?. De driver en fråpa som de brinner för. Men det gör alla andra också som kallar sig ett politiskt parti.

Vad ska de göra i Eu när frågor som socialvälfärd, nedrustning och liknande kommer på tapeten? Ska de då sitta där och undra om det har med upphovsrätten att göra?

Rösta på ett parti som har något att komma med.

James sa...

Hmmz, jag som hade fått för mig att jag hade ganska så hög Intelligensnivå. Men jag har allvarligt talat svårt att se vad det är du syftar på. Exakt vart i hjärnan din finns cancerbölden?