lördag 9 maj 2009

Arbetsförmedlingen är god som Gud

Arbetsförmedlingen, reser du ragg? Många gör det. Och läser man artikeln om kvinnan som gick på sin mors begravning istället för på ett möte på arbetsförmedlingen och miste därmed sin A-kassa, då början man undra. Är personalen som arbetar på förmedlingen så bristfälligt utbildade och förståndssvaga att de inte ser sin egen rimlighet i besluten? Till och med en katt på AF gör ett bättre arbete, och det säger en hel del. Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

11 kommentarer:

nisse sa...

Har varit arbetslös en längre tid och ganska snart förstod jag att man som arbetssökande är livegen. Det är det värsta. Att vara arbetslös klarar jag, men att andra, (läs AF) ska bestämma över mitt liv och leverne är det värsta.
För många år sedan fick jag en revolver riktad mot mitt huvud under ett rån, det var kränkande. På samma sätt kränker Reinfeldts lakejer de arbetslösa.
Räddningen blev just det rånet som är en arbetsskada, eftersom jag istället blev inskriven på AF rehab. Där finns det lite hjärta kvar.

Anonym sa...

Till nisse: hur klarar du av att leva på det sättet? All lycka till dig!

Amy

Anonym sa...

Klart som f-n att vissa blir arja, men läs allt först. Hon blev av med en veckas a-kassa. Detta motsvarar detsamma som om du själv skulle bli borta från ditt eget jobb i en hel vecka för en begravning. Själva har vi en till två dagars ledighet med full lön för begravning av nära anhörig. varför ska en arbetslös ha en hel veckas betald ledighet för detsamma. så lätt att bara tycka utan att tänka sig för. Hennes lön för sin medverkan betalar vi alla som jobbar och är man du borta en hel vecka så självklart ska avdraget göras. Inget snack
Ola Andersson

Anonym sa...

Nu står det inte någonstans om hur länge hon var borta. Men själklart så ska man får åka på sina föräldrars begravning med full ersättning ändå.
Alla som inte anser det självklara i det är tragiskt trångsynta och tyvärr avsaknad av alla medmänsklighet.
Jag trodde vi bodde i ett Sverige där alla var lika värda. Tyvärr så är det inte så. Är du arbetslös är du en nolla. Tragiskt!

Anonym sa...

A-kassan är en ersättning för att söka arbete inte en ersättning för att vara arbetslös.

Det är en försäkring så det gäller att har koll på försäkringsreglerna när man går med i försäkringen.

Anonym sa...

Till den siste (anonym) som pekar på vad a-kassan är; visst det är en försäkring. Men visa något försäkringsbolag som nekar ersättning även om man "drumlar till det".

Vad de flesta är inne på, är hur reglerna tolkas och hur människor hanteras.

Undrar om du är anställd inom AF, eller annat statligt "företag"? Jag har en del erfarenhet och kan hänvsia till andra om hur ruttet det saker kan hanteras av karriärister i statliga "företag".

/ Lennart

Dan the Man sa...

Dem som inte håller med dig om detta kan dra åt helvete, och ta den förbannade handläggaren och Lars-Erik Mellilä med sig dit! Blir så pissed på dessa omänskliga människor som dyker upp allt mer i det svenska samhället. Konstigt nog är de ofta anställda av kommunen, men visst, även comhem och Glocalnet har en drös med samma dumma, inkompetenta, omänskliga och empatilösa fuckups! Hatar verkligen alla er!

Om inte en nära anhörigs begravning är anledning nog till att få dispans, var farao har dem ansvariga då mellan öronen? Stryk borde sånna personer ha! Och mest stryk av alla borde Lars-Erik Mellilä ha, för att inte vara mer förstående. Var fan är hans hjärta eller medmänsklighet? Är den ersatt med idioti istället? En annhörigs begravning skall vid ALLA tillfällen och situationer vara prioritet nr 1. Dispans för sånt skall inte ens vara uppe för debatt eller diskussion. Det är en SJÄLVKLARHET!

ps. Ursäkta för mitt svärande, men jag blir så förbannad på alla dessa hjärtlösa fuckups som finns i samhället. ds

Anonym sa...

Det är ingen som hindrar henne att gå på begravning men har man förhinder så har man…

Vist kan man ha andra regler men då kostar det helt andra pengar att driva försäkringen.

Så som rätten till semester när man är arbetssökande…

Anonym sa...

Som tvättäkta moderat säger jag bara bra jobbat. Helt rätt beslut att inte ge pengar tll latnissar som vägrar jobba.

ANNA sa...

Bra skrivet!

Tuula Lorentzson är min mamma, och det hon har behövt gå igenom är helt otroligt. Inte nog med att hon förlorat sin mamma, min mormor, ska hon behöva slåss med alla idioter runt omkring! Helt jävla vansinnigt!

Lite komiskt att de flesta som håller med handläggaren skriver som anonyma..

Anonym sa...

För det första så är det inte AF som beslutar om man har rätt till A-kassa eller inte.

Om man inte är nöjd med beslutet så kan man överklaga beslutet och är man ändå inte nöjd så kan man vända sig till domstol...

Det är ju det svenska folket via sina folkvalda som stiftar laga…

Det är samma regler nu som när den förra regeringen vimsade runt skutan Sverige i detta fallet.