fredag 3 april 2009

Hus i helvete

Demoskop, som gör opinionundersökningar, har kommit fram ett mycket intressant resultat. Det finns ett >folkligt stöd för att bevara bonussystemet om det avspelgar direktörernas insats. En modig undersökning ett beundransvärt svar. Ungefär som: nu tar det hus i helvetet. Jag måste medge att jag är mycket förvånad över resultatet. Men jag är och var förvånad över bonusen också, så det är kanske igen skillnad. Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad annat kan man vänta sig? Folk glömmer fortare än vinden.

Anonym sa...

Demoskop har glömt betydelsen av ordet folklig

Anonym sa...

Det beror nog på att majoriteten av svenska folket inte tagit del av modern forskning. Det finns inget samband mellan höga bonusar och framgångsrika organisationer.

Framgång nås med hjälp av bland annat duktiga ledare, och en sådan är bra även utan bonus.

Anonym sa...

Förhastade slutsatser av
illa genomtänkta frågor som vanligt. HUR var frågorna ställda?
Det är ju också STORLEKEN på bonusarna som upprört folk - helt omöjligt att folket vill ge miljon-bonus till onyttiga översittare.

Anonym sa...

Det som bör bekämpas är omotiverat höga ersättningar som inte är kopplade till prestation. Så länge det finns en klar koppling till prestation och värdeökning så kan säkert rörliga löner vara bättre för företagen än de höga fasta löner de skulle kunna tvingas till om man helt slopar de rörliga lönerna. Debatten i dagsläget är oerhört populistisk och de flesta som tycker till är inte så välinformerade. Det som behövs är klarare reglering och uppföljning av bonussystemen, inte ett slopande!