söndag 5 april 2009

Aldrig någons fel...

Nu går Jacob och Marcus Wallenberg till svar, eller attack, beror hur man ser det. "Giriga direktörer" som de säger kan inte vara orsaken till den ekonomiska krisen. Och det håller jag med om. I Spanien är allt Zapateros fel, till och med om vädret är dåligt är det Zapateros fel. Det måste till fler aktörer och orsaker för att rubba en hel världsekonomin. Räcker inte med Zapatero och giriga direktörer. Det behövs en dos vanlig hundförnuft för att få ekonomin på tassar! Läs även andra bloggares åsikter om , , , Dagens Nyheter- Testa 1 månad för 29:-

4 kommentarer:

Anonym sa...

Wallenberg är aldrig skyldig till någonting. Även om de styr över snart hela Sverige.

Anonym sa...

Sättet debatten förs på är verkligen onyanserad. Flertalet orsaker uteblir i media och bilden blir snedvriden.

Bosse

Kraxpelax sa...

Wallenbergarna passar på att prata strunt. De är lika tjatiga som sossarna i sin skattekverulans, och man skall inte låta sig duperas av deras tomma ord. Gärna blandekonomi - men bara så länge staten går lydigt i Bolagens ledband, är den pinsamt klara undertexten. Den enkla sanningen är att det är den globala skattesänkningshysterin som sänkt världens ekonomi: kan någon föreställa sig en koppling till USA:s gigantiska underskott? Englands? Osv! De här finansgarantierna, som Wallenbergarna förklarligt nog prisar, tjänar ju bara till att vältra över miljardärernas kostnader på statens budgetar, vilket föranleder ytterligare nedskärningar, som ytterligare sänker konsumtion och investeringar osv med FÖRDJUPAD kris som följd, vilket upphäver stimulansen och mer till, och så är vi inte tillbaka där vi började, utan ett steg där bakom. Jättebluff av G20! Fråga Anders Borg, apropå "ordning och reda i statsfinanserna"; jag garanterar att han han blir besvärad.

Vad läget nu inte minst kräver är ett angrepp på kapitalets fria rörlighet. G20 tog ett första steg i denna riktning med fokusering på "skatteparadisen", vilket var bra.

- Peter Ingestad, Solna

Hanna Navier sa...

Artikeln "Vi har alla skuld i bonusfrågan" tar också upp bonusdrevet ur en mediekritisk vinkel: http://www.second-opinion.se/so/view/315. På Second Opinion får ni gärna publicera egna mediekritiska inlägg.