måndag 23 mars 2009

Smälter ihop

Stockholm kommer i framtiden att mer likna en ihopsmält röra än en stad med luft och plats. Innerstan vidgar sina vyer och flyttar gränserna ut mot förorterna. Staden kommer att bli tätare och förorter och stadsdelar byggas ihop. En fundering som kommer upp helt spontant är: påverkar detta också stockholmarna? Är svaret ja, vilket jag hoppas, är det då till det bättre? Blir deras verklighet och värld lite större nu när innerstad vidgas? Och dialekten, måste de låta som en grupp skrikmåsar med eeee och iiiiiii? Jag och många skulle vara mer än glada om det blev en förändring! Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stockholm är Stockholm. Och inte Västerås eller Umeå. Det är en viss skillnad.

Stockholmare

Niklas sa...

Det kan påverka. Staden har under lång tid byggt in segregering och medvetet byggt i mindre enheter för att man ska hålla sig inom dessa enheter.

Kommer det att ändra på stockholmarna? På kort sikt tror jag inte det, men lyckas vi bygga ihop förorterna med innerstaden och sinemellan kommer barriärer på sikt att kunna brytas då kan vi förhoppningvis uppnå en blandstad som främjar möten mellan en massa olika människor. Något sådant kan minska risken för främlingsfientlighet.