söndag 15 mars 2009

Skiet från hundgården

"Skiet från kärnfamiljen" heter en bok som Rebecka Edgren Aldén och Tinni Ernsjöö Rappe skrivit. Det handlar om omöjligheten att få ihop vardagen om man har för höga ambitioner. Familj, karriär och jämställdhet är en svår kombination. De menar att kampen om jämställdhet långt ifrån är över. De båda bär på det de kallar för "mammaskuld". De tycker man ska satsa mer på kärleken än på fasaden. Men snälla ni, jag håller med Linda Skugge som skrev i sin blogg att vem är de att tycka när de arbetar på tidningarna Mama och Family Living. Två tidningar som inte gör annat än dyrkar familjelyckan. I hundgården råder det alltid kaos. Men så har vi heller inte tidningar som talar om vad som är "mamma-rätt och familjelycka". Vi tar det som en hund. Lite spring och skall blandat med två tussar hundhår! Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Deadline var fjärde minut. Nyheter paketerade med extra bilder och videor.

1 kommentar:

Rebecka Edgren Aldén sa...

Hej!

Om du läser boken ser du att vi skriver boken JUST för att vi har jobbat där, vi VET vilka ideal vi har varit med och trissat upp. Och det skriver vi också i boken. Tinni slutade i juni 2006. Jag slutade april 2007. Varför tror du att vi slutade?

Om jag får vända på det - vilka tycker du ska få uttala sig? Alla som är bättre, alla som aldrig har känt dragkampen mellan feminismen OCH de snygga hemmen i inredningstidningarna? Vi har ju varit där, mitt i!

Vi är inga elitfeminister som gör allt rätt och som kan sätta oss till doms över vanliga människor. Vi skriver inifrån. För vi vet hur det är för många vanliga småbarnsmammor och pappor. Läs boken så ska du få se!

Kul att du bloggar om boken!