onsdag 18 mars 2009

Påven - den stora smittospridaren

Jag bor själv i ett katolskt land där kyrkan har mycket att säga till om, även om dess makt har tonats ner. Nya moderna politiker försöker få kyrkan mindre tongivande. Och det är nödvändigt. Så mycket hysch-pysch om aborter, preventivmedel, kvinnans plats vid spisen och en trohet som ingen tror på längre. Antalet skilsmässor ökar i en rasande fart sedan regeringen gjort det enklare att skiljas utan kyrkans godkännande. Precis samma elände är det med den katolska kyrkan och hiv. Flera miljoner människor i Afrika har dött, dör och är döende på grund av kyrkans kampanj mot kondomen. Är det försvarbart? Nej, knappast. Påven är en nickdocka för de äldre kyrkliga åsikterna som inte platsar i ett modernt samhälle. Jag ger både påven och den katolska kyrkan 13 hugg-i-benet och 15 ylningar + 23 höga varnings-skall! Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kyrkan är viktig för många människor. Den har hjälpt människor genom krig, sjukdomar och elände. Jag tycker inte man ska hacka för hårt på kyrkan bara för att en liten sakfråga kan verka störande. Så tänker inte Gud.

En som tror

Tro Tanke sa...

"Modern" svensk sex upplysning är ensidig!
Man betonar ENDAST 2 saker: var fri och gör som du vill MEN skydda dig själv med kondom.

MEN en sexrelation mellan två människor skiljer sig inte egentligen från andra vänrelationer.
Och där gör man inte bara som man själv vill - man tar ansvar för sin vän - dvs. man tar inte bort en del av vännens hjärna för att hon/han ska passa mig bättre.
Men så fungerar en abort.
Så - låt Kärleken OCH Klartänktheten styra livet!